Spørgsmål og svar

Her på Spørgsmål og Svar-siden har vi lavet en liste af de spørgsmål, der typisk stilles om lån og udlån.

Hvordan låner jeg penge på nettet?

Når du skal låne penge online, gør du det direkte fra låneudbyderens side gennem deres ansøgningsskema. Herefter vurderer låneudbyderen din kreditværdighed og giver dig et lånetilbud, som du enten kan vælge at accepterer eller ignorere. 

Hvad kan man låne penge til?

Du kan låne penge til alt det, du har lyst til. Det er nemlig ikke særlig tit, at de online låneudbydere blander sig i, hvad du bruger de lånte penge til. Så om du vil låne til en ny cykel, reperation af computer, ny eller brugt bil, bryllup, et smykke eller måske en tur sydpå, er faktisk helt op til dig selv.

Hvem kan ansøge om et lån?

I Danmark skal du som minimum være myndig, dvs. 18 år, for at kunne søge om et lån. Dog stiller nogle låneudbydere højere alderskrav. Nogle lånegiver sætter ligeledes en øvre grænse for, hvor gammel du max må være for at tage et lån.

Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?

Der er ingen danske låneudbydere, der tilbyder lån direkte til RKI-registrerede personer. Der findes enkelte låneudbydere, hvor du med en kautionist godt kan få et lån, men din kautionist må ikke stå i RKI.

Hvad man skal være opmærksom på, når man vælger en långiver på internettet?

Når man vælger en långiver på internettet, skal man være opmærksom på:

  • Lånebeløb;
  • Betalingsperiode;
  • Årlige omkostninger i procent;
  • Aldersgrænser for låntageren;
  • Strafrenter.

Hvornår får jeg pengene?

Udbetalingen af lånet afhænger meget af den enkelte låneudbyder. Hos nogle låneudbydere kan du få pengene allerede samme dag, som du søger, hvis du søger inden for låneudbyderens åbningstid. Hos andre låneudbydere kan der gå et par dage, før du får dine penge.

Er det muligt at bede om et ekstra beløb til et eksisterende lån?

Stigningen i lånebeløbet er muligt ved at kontakte kreditor. Efter at have modtaget et yderligere beløb, kan tilbagebetalingsperioden ændres. Flere oplysninger på långiverens hjemmeside.

Hvorfor har kreditor nægtet mig at optage et lån?

  • Under registreringen indtastede du forkerte data;
  • Tilbagebetalte ikke dit lån hos den samme långiver;
  • Du er i debitorregisteret.

Hvor kan jeg tilbagebetale lånet?

Du kan foretage en lånebetaling i en filial af enhver bank i Danmark og i selvbetjeningsterminaler.

Kan man tilbagebetale et lån tidligere?

Ja, du kan til enhver tid tilbagebetale et lån.

Hvor lang tid er tilbagebetalingstiden?

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Kan jeg forlænge mit lån?

Ja, hos de fleste låneudbydere har du mulighed for at forlænge dit lån. Den bedste måde at gøre det på, er ved at kontakte låneudbyderen.